Aceasta este o reteta foarte practica pe care o puteti folosi la prepararea mai multor feluri de mancare Lasagne alla Bolognese, spaghete bolognese, tagliatele cu ragu. Aceasta este reteta originala de Ragu alla Bolognese patentata si inregistarata in anul 1982 la camera de comert din Bolognea. Este o reteta foarte simpla dar de durata, timpul de preparare este in jur de 2 ore.
Pentru acest sos avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
100 g panceta sau bacon
250 g carne de vita tocata
250 g carne de porc macinata
1 ceapa medie
1 tija de apio
1 morcov
30 g pasta de rosii ( o lingura cu varf)
3 linguri ulei de masline
50 g unt
150 ml lapte sau smantana dulce
150 ml vin rosu
250 ml supa de pui sau legume
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Mai intai curatam ceapa, morcovul si tija de apio pe care le dam pe razatoare dupa ce au fost curatate si spalate. Intr-o cratita punem uleiul si untul la topit dupa care adaugam legumele razuite. Calim bine legumele apoi adaugam panceta macinata si carnea, calim toate ingredinetele timp de 30 de minute dupa care adaugati vinul lasati sa scada. Cand a scazut adaugati pasta de rosii dizolvata in supa de pui sau legume. Amestecati bine apoi dati focul la mic si lasati sa fiarba o ora si jumatate (90 minute). Dupa ce au trecut cele 90 de minute se adauga laptele se mai fierbe 10 minute apoi se ia de pe foc. Aceste sos merge foarte bine cu tagliatele, spaghete si se prepara si lasagnea bolognese cu el.