O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Muraturi si conserve

Gem de pere

gem-de-pere
Pana anul acesta nu am mai facut gem de pere, dar am gustat la o matuse si mi-a placut foarte mult asa ca m-am hoatarat sa fac si eu. Mi-a iesit o bunatate.

Ingrediente:

3 kg de pere
750 g de zahar
1 aspirina

Mod de preparare:

Spalati si curatati perele de coaje si cotor. Daca aveti un robot de bucatarie faceti pasta perele, daca nu aveti dati-le prin masina de tocat carne. Idea este sa obtinem un piure.

Puneti piureul de pere la fiert intr-o oala mai inalta deoarece atunci cand fierbe stropeste destul de tare.
Lasati sa fiarba pana cand vedeti ca piureul a scazut aproximativ 2-3 degete.

Adaugati zaharul plus minus in functie de cat de dulci sunt perele, ale mele au fost foarte dulci.

Lasati sa fiarba iar gemul [pana cand scade iar aproximativ 30 de minute la foc mediu. Gemul trebuie sa aiba consistenta unei budinci calde.

Inainte cu 5 minute sa fie gata sfarmati aspirina si adaugati-o la gem, eu asa procedez pentru siguranta.

Lasati gemul sa se raceasca complet apoi puneti-l in borcane. Pastreti borcanele in camara in loc racoros.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.