Pana anul acesta nu am mai facut gem de pere, dar am gustat la o matuse si mi-a placut foarte mult asa ca m-am hoatarat sa fac si eu. Mi-a iesit o bunatate.
Ingrediente:
3 kg de pere
750 g de zahar
1 aspirina
Mod de preparare:
Spalati si curatati perele de coaje si cotor. Daca aveti un robot de bucatarie faceti pasta perele, daca nu aveti dati-le prin masina de tocat carne. Idea este sa obtinem un piure.
Puneti piureul de pere la fiert intr-o oala mai inalta deoarece atunci cand fierbe stropeste destul de tare.
Lasati sa fiarba pana cand vedeti ca piureul a scazut aproximativ 2-3 degete.
Adaugati zaharul plus minus in functie de cat de dulci sunt perele, ale mele au fost foarte dulci.
Lasati sa fiarba iar gemul [pana cand scade iar aproximativ 30 de minute la foc mediu. Gemul trebuie sa aiba consistenta unei budinci calde.
Inainte cu 5 minute sa fie gata sfarmati aspirina si adaugati-o la gem, eu asa procedez pentru siguranta.
Lasati gemul sa se raceasca complet apoi puneti-l in borcane. Pastreti borcanele in camara in loc racoros.