Ingrediente:
1 cutie foi de lasagna, 1 dovlecel mai mare sau 2 medii, 1 lingura ulei de maline, 200 g cascaval
pentru sos:
1 ceapa, 400 g carne tocata amestec, 500 ml sos se rosii, 2 linguri de ulei, 1 lingurita zahar, 1 lingurita oregano uscat, sare si piper dupa gust, 1 lingurita busuioc uscat
Pentr sosul bechamel:
2 linguri faina, 50 g unt, 1/2 l lapte, 1/4 lingurita nucsoara, sare si piper dupa gust.
mod de preparare:
Caliti ceapa tocata in 2 linguri de ulei apoi adaugati carnea tocata, condinemtele si caliti in continuare timp de 30 de minute. Adaugati sosul de rosii, acoperiti cu un capac si fierbeti inca 30 de minute.
Intre timp preparati sosul bechamel astfel:
Puneti intr-o tigaie untul la topit adaugati faina si caliti 1 minut dupa care adaugati treptat laptele. Amestecati continuu pana cand terminati laptele dupa care adaugati nucsoara, sarea si piperul. Lasati sa mai dea in 2-3 clocote apoi opriti focul.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Ungeti o tava adanca cu ulei, puneti un rand de foi de lasagnea un rand de felii de dovlecei, un rand de sos si unul de bechamel. Puneti inca un rand de foi de lasgnea, dovlecei, sos bechamel iar un rand de foi de lasagnea, sos de rosii cu carne apoi cascavalul ras.
Acoperiti tava cu foilie de aluminiu si bagati-o in cuptor pentru 50 de minute. Dupa cele 50 de minute luati folia de pe tava si lastai sa se rumeneasca 10 minute cascavalul.
Soateti tava din cuptor si lasati-o sa se odihneasca 10 minte dupa care portionati si serviti.