Red velvet Lava cake este un desert perfect pentru Valentine`s day, un adevarat rasfat pentru simturi. Desi pare foarte greu de preparat sa stiti ca din cotra, este foarte simplu. Totul se intampla intr-un bol, tot ce trebuie sa faceti este sa respectati cu strictete cantiatatile si ingredientele. Inata de ce avem nevoie:
Ingrediente:
98 g unt
175 g ciocolata cuvertura
2 oua mari
3 albusuri
56 g faiana
63 g zahar pudra
1 colorant de la Dr Otker rosu
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti ciococlata si untul la topit, puteti sa topiti ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe bain-marine.
Dupa ce s-a topit ciocolata adaugati ouale intregi si albusurile pe rand si amestecati pana cand se omogenizeaza bine, puteti folosi un tel sau mixerul.
cerneti faina, sarea si zaharul pudra direct pentr ciocolata, adaugati si colorantul in finctie de cat de ros vreti sa fie dar minimul jumatate de tub. Amestecati bine pana candd se omogenizeaza compozitia.
Bagati bolul in frigider pentru 2 ore.
Incalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti formele pentru sufel sau tava pentru briose cu unt si tapetati cu faina apoi cu o lingura sau cu o cupa de inghetata impartiti in mod egal in fiecare foarma. Cam 1 1/2 cupa de inghetata in fiecare foarma. Coaceti in cuptorul incins 15-18 minute.
Dupa ce s-au copt scoateti-le din cuptor si cu un cutit cu mare grija dezlipiti usor marginile apoi rasturanti lava cakeul pe o farfurie. Serviti desertul cald cu inghetata desupre sua doar su zahar pudra.