O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Sfaturi Practice

7 Sfaturi practice pentru o friptura perfecta

7-sfaturi-practice-pentru-o-friptura-perfecta
Toata lumea isi doreste sa obtina o friptura perfecta dar de multe ori aceasta nu ne iese, asa ca in urmatoarele randuri va voi dezvalui cele 7 secreta ale unei fripturi perfecte, daca le urmati reusita este suta la suta.

1. Pentru a verifica daca este proaspata, carnea se apasa cu degetul. Daca adincitura care s-a format, revine repede la loc, carnea este proaspata. Carnea proaspata ramane aproape uscata in locul in care este taiata. Mirosul greu al carnii se simte bine daca se incalzeste un cutit sau o furculita si se impunge carnea. Cind nu este proaspata carnea, cutitul sau furculita vor capata un miros neplacut.

2. Pregatiti bucatile de friptura si puneti-le pe platou, asezand pe fiecare portie un cub de unt, tavalit in patrunjel verde tocat foarte fin.

3. O bucata de carne pentru fripturi, care nu se pregateste imediat, se unge cu putin ulei crud pentru a ramane proaspata

4. Langa tava din cuptor in care pregatiti o friptura asezati o canita din inox sau iena cu apa; aburii vor face ca friptura sa nu se arda, sa se coaca bine la mijloc sa se rumeneasca frumos si sa ramana suculenta.

5. Friptura de vaca capata un gust picant, daca, inainte cu citeva ore de a o prepara, se unge carnea cu mustar. Apoi se frige inabusit.

6. Carnea nu se va sara cu mult timp inainte de a o gati ca sa nu lase zeama, deoarece pierzind sucul gustul devine fad si se reduc din proprietatile nutritive.

7. Carnea se va rumeni bine daca inainte de a se pune la prajit sau in cuptor se sterge cu un servet apoi se unge cu ulei si se condimenteaza.

Acestea au fost cele 7 reguli pe care trebuie sa le urmati ca sa obtineti o friptura perfecta.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.