[adsense float=’left’]Ingrediente:
3-4 buc. cepe mari,
1 lingura unt,
1/2 lingura faina,
2 l supa de pui,
sare,
paine prajita
parmezan ras
Mod de preparare:
Se taie cepele in felii foarte subtiri (solzisori) si se pun la foc intr-o oala cu o lingura de unt. Trebuie avuta multa grija pentru caceapa sa nu se ingalbeneasca prea tare. Cand incepe sa se moaie se trage oala pe marginea aragazului si se adauga faina, amestecand mereu, iar cand ceapa si faina au prins o culoare galbuie, se stinge cu 2 litri de supa de pui sau de orice alta carne si se amesteca in continuu. Se pune sarea si se lasa sa fiarba incet un sfert de ora. Intre timp se prajesc atatea felii de paine cate farfurii de supa se servesc.
Servire: Deasupra supei din farfurii se pune cite o feliuta de paine prajita presarata apoi cu parmezan ras.