O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Jeleu de iaurt si prune

jeleu-iaurt-prune
Jeleu de iaurt si prune

Ingrediente

8 g de gelatina folie
250 g prune
4 linguri de zahar
3 linguri de sirop de rodii
2 linguri de sirop de menta
250 g iaurt
300 ml apa
pentru decor cateva frunze de menta

Mod de preparare

Puneti gelatina la inmuiat in 2 vase cu apa rece 2 g intr-un vas iar restul in celalalt vas. dupa 15 minute strecurati apa.
Spalati prunele taiati-le in doua si scoateti samburii presarati cu un pic de zahar.
Puneti intr-un vas 200 ml apa si puneti-o la fiert cu siropul de rodie, luati vasul de pe foc si adaugati cele 2 grame de gelatina inmuiata si amestecati pana se dizolva complet. lasati-o un pic sa se raceasca apoi turnati peste prune apoi lasatile la rece 30 minute in frigider. Prunele se pot pune si in mai multe pahare sau forme cam cat pentru o portie apoi se adauga gelatina dizolvata in apa.
Restul de apa se pune la fiert cu siropul de menta alba, cand fierbe luati vasul de pa foc si adaugati gelatina ramasa amestecati pana se dizolva toata gelatina, lasa-ti sa se raceasca pana devine calduta apoi amestecati cu iaurtul si zaharul ramas. Scoateti din frigider formele sau forma cu prune si turnati deasupar compozitia de iaurt apoi bagati iar la frigider pentru 4 ore.
Pentru a scoate din forma jeleul se pune forma in apa calda 5- 10 minute apoi o rasturnam pe un platou. sau le puteti lasa si in pahare.
Acesta este un desert foarte gustos si racoritor. Eu am facut jeleu numai de iaurt si am adaugat esenta de vanilie in loc de menta, este la fel de bun.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.