[adsense float=’left’]Ingrediente:
2 cani de rosii chery diferite culori
250 g paste fundite, eu am folosit tigrate
10 masline kalamata (masline negre fara samburi)
100 g feta
50 g parmezan ras
patrunjel verde si busuioc verde tocat.
Pentru sos:
7 rosii uscate in ulei
3 linguri de ulei de masline
1/2 lingura de otet de vin rosu
1 catel de usturoi
1 lingura capere
un varf de cutit piper macinat.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu sare pentru paste.
Rosiile chery se taie in jumatate, maslinele se taie feli si se pun intr-un castron mai mare. Ingredientele pentru sos se pun intr-un belender sau robot de bucatarie si se mixeaa pana cand devin o pasta.
Cand fierbe apa se pun pastele si se fierb dupa cum scrie pe ambalaj. Se strecoara si se pun peste rosiile taiate in jumatate apoi se adauga sosul si parmezanul ras. Se amesteca si se servesc calde.