O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Trufe de ciocolata neagra si vin – reteta vegan

trufe-de-ciocolata-neagra-si-vin-vegan[adsense float=’left’] Nu cred ca exista cineva care sa nu iubeasca ciocolata, ei bine aceasta este o reteta integral din ciocolata si pe deasupra are ingrediente putine si ieftine. Iata ce ne trebuie:
500 g ciocolata neagra
1/2 cana lapte de cocos
5 linguri de vin roșu
1 lingurita ulei vegetal

Mod de preparare:

Jumatate din cantitatea de ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol unde turnam si laptele de cocos. Bagam bolul in cuptorul cu microunde si din 30 in 30 secunde amestecam bine laptele cu ciocolata ca sa se topeasca mai repede si uniform. Cand toata ciocolata s-a topit si comopzitia este omogena se adauga vinul, se amesteca bine apoi acoperim bolul cu o folie alimentara si il bagam la frigider pentru 2 ore sa se intareasca.
Cand compozitia s-a ingrosat se ia cu lingura din compozitie si se formeaza bilute, cel mai bine ar fi sa va ungeti pe maini cu putin ulei de floarea soarelui sau de alune, un ulei fara gust foarte pregnant.
Pe un platou tapetat cu hartie de copt punem bilutele formate apoi le bagam in frigider pentru 30 de minute.
In timp ce bilutele stau la frigider topim restul de ciocolata intr-un bol in care am adaugat si o lingura ulei de floarea soareuli sau alune, bagam bolul in cuptorul cu microunde si din 30 in 30 secunde amestecam usor. Ciocolata o putem topi si pe baie de aburi.
Dupa ce s-a topit ciocolata scoatem bilutele din frigider si le scufundam in cilcolata topita apoi cu ajutorul unei lingurite sau furculite le scoatem si le punem iar pe hartia de copt. Cand le-am terminat pe toate decoram cu nuca de cocos sau cu bucatele de ciocolata colorata iar apoi bagam tava in frigider pentru minim 30 de minute. Trufele trebuie pastrate in frigider pana cand sunt servite.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.