Am vazut foarte multe retete in ultima vreme, mai ales cele de salate, au in compozitie uleiuri aromatizate cu diferite plante sau usturoi. Am cumparat si eu o sticla de ulei cu aroma de usturoi din comert dar mi s-a parut un pic amarui le gust, asa ca m-am haotarat sa imi prepar eu insumi uleiul aromat.
Avem nevoie de:
250 ml ulei de masline de buna calitate
20 catei de usturoi curatti si zdrobiti cu lama cutitului.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mica puneti o lingura de ulei de masline sa se incalzeasca la foc mic apoi adaugati cateii de usturoi si sotatii pana cand se inmoaie dar aveti grija sa nu se arda. Adaugati si restul de ulei si pastreti la temperatura mica 45 de minute.
Vor aparea bule mici in jurul usturoiului dar asta nu este o problema atata timp cat focul este la minim.
Daca vedeti ca incepe sa se rumeneasca usturoiul luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca putin.
Dupa ce s-a racit strecurati uleiul printr-o sita si puneti-l intr-un borcan sau sticla. Se pastreaza la frigider.
Atentie!
S-a dovedit de catre oameni de stinta ca usturoiul in combinatie cu uleiul, consumat in cantitati mari si repetate poate provoca botulism. De aceea este recomandat sa se gateasca usturoiul la temperatura mica timp indelungat.