Acest caramel este o inbinare perfecta de gusturi dulce si sarat, o incantare a papilelor gustative. Acest caremel se poate folosi atat le prajituri din foi ct si la ingehtate sau tarte. Am sa va prezint retete de baza apoi in urmatoarele articole va voi prezenta si preparate cu acest delicios caramel.
Ingrediente:
140 g zahar, 65 ml smantana pentru frisca, 100 g unt sarat sau daca nu gasiti unt normal dar adaugati un varf bun de cutit de sare.
Mod de preparare:
Puneti zaharul intr-o tigaie la foc mediu sa se topeasca, cand isi schimba culoarea in galben auriu dati focul la minim apoi adaugati frisca lichida. mare atentie deoarece cand turnati frisca lichida rece zaharul caramelizat incepe sa fiarba si stropeste.
Dupa ce ati adaugat smantana si zaharul s-a topit oprito focul si asaugati untul taiat bucatele si amestecati bine.
Daca untul nu este sarat adaugati un varf de cutit de sare.
Cu ajutorul unui mixer incepeti sa mixati la viteza mica pana cand untul si caramelul s-au omogenizat.
Puneti caramelul intr-un castron si lasati sa se raceasca.