O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Sfaturi Practice

Cum facem laptele de cocos acasa?

cum-facem-laptele-de-cocos-acasa
Toata lumea stie ca laptele de cocos la magazin costa in jur de 10 lei cutia adaica, 400 de mililitri. Ei bine cu doar 2.5 lei puteti da obtineti aceiasi cantitate de lape de cocos plus inca 400 de mililitrei de lapte de cocos light. Poate nu va vine sa credeti dar am sa va spun exact cum sa obtineti laptele de cocos acasa in doar 20 de minute.
Este un inlocuitor foarte bun al laptelui de vaca mai ales pentru cei care au intoleranta la lactoza iar pentru copii este un adevarat supliment.
Laptele de cocos este un foarte bun supliment, contine multe vitamine si minerale printre care potasiu, fosfor si magneziu este o sursa bogata de vitaminele C, B E, mangan, seleniu, fier si zinc. Are un continut mic de colesterol. Ajuta la prevenirea anemiei, elimina gazele din intestin si ajuta la cicatrizarea ulcerului.

Ingrediente:
1 nuca de cocos medie
800 ml apa

Mod de preparare:

Puneti apa la fiert. Intre timp spargeti nuca de cocos, goliti-o de apa si scoatetii miezul.
Curatati miezul de coaja maro, apoi bucatile curatate taiatile marunt si bagatile intr-un blender, blendati 30 de secunde sau pana cand nuca de cocos se marunteste putin. Turnati 400 ml de apa clocotita peste nuca de cocos si blendati 1 minut. lasati sa stea 10 minute. Intre timp pregatiti un bol cu o sita si o bucata de panza deasa deasupra. Dupa ce a stat nuca in blender 10 minute strecurati prin panaza respectiva laptele. Stoarceti bine mezul de nuca.

Puneti miezul de nuca inapoi in blender si turmati restul de apa fierbinte peste eo. Blenduiti 1 minut, lasti sa stea 10 minute apoi strecurati iar prin sita si panza dar in alt bol.
Primul lapte obtinut este un lapte mai gros si mai concentret iar al doilea este light, perfect pentru creme, budinci.
Primul lapte da il lasati peste noapte la frigider veti vedea ca se separa in doua parti una mai groasa si apa. Partea mai goasa este unt de cocos. Daca culegeti partea groasa si o bateti cu mixerul, adaugati putin zahar veti obtine o crema usoara de cocos.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.