Aceasta reteta este treditionala ungureasca si am invatat sa o prepar de la o matuse de la tara, mama ei fiind unguroaica. bineinteles ca am adus cateva modificari si am introdus cateva ingrediente noi dar este forate gustoasa si pe deasupra ieftina si rapida.
Felul carni pe care l-am folosit, adaica gatul de la miel, ii da o nota aparte. Desi multa lume se fereste sa-l foloseasca sa stiti ca este foarte frageda, gustoasa si ieftina.
Ingredente:
2 fire de praz, 1 ceapa, 1 kg carne de miel de preferat de la gat, 2 morcovi, 3 cartofi, 2 buc pastarnac, 1 telina radacina, 1/2 lingurita chimen, sare de mare si piper negru proaspat macinat.
Mod de preparare:
Curatati legumele si taiatile rondele sau cum preferati dumneavoastre, mie imi place cu arata rondelele in farfurie.
Puneti intr-o oala mare 2 litri de apa la fiert, apoi cand a dat in clocot puneti carnea de miel taiata in bucati mici de circa 5 centmetri, sare, chimenul si cepa. Cand a inceput sa clocoteasca iar culegeti spuma de la suprafata cu o lingura, apoi mai lasati sa fiarba 10-15 minute sau pana cand carnea este fiarta.
Cand s-a fiert carnea o scoatem cu o spumiera si o lasam sa se raceasca, apoi luam carnea de pe oase.
In timp ce carnea se raceste, puneti in oala legumele taiate rondele (fara cartofi) si lasati sa fiarba pana cand sunt fierte mai bine de juamatate.
Adaugati carnea si cartofii taiati cubulete si lasati sa fiarba inca 10 minute sau pana cand sunt fierte legumele.
Potriviti de sare si piper apoi serviti supa calda cu paine proaspata.