Acest sirop este intalnit in multe retete de aceea m-am gandit sa va spun reteta. Acest sirop odata preparat se poate pastre cateva luni. Nu este scump dar este foarte util in orice bucatarie unde se prepara prajituri si dulciuri.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
100 g zahar
3 linguri de apa
1/2 kg zahar
300g apa fierbinte
un sfert de lamaie
Mod de preparare:
Puneti pe foc o oala mai adanca, puneti 100 g de zahar si cele 3 linguri de apa, lasati sa fiarba pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze si devine maro auriu dar nu ars. Se prepara la foc mediu.
Adaugati cele 300 ml de apa clocotita apoi restul de zahar si jumatate de lamaie. Inainte sa bagati bucata de lamaie stoarceti-o putin. Lasati sa fiarba la foc mic mediu 45 de minute.
Scoateti lamaia, lasati sa se raceasca siropul 20 minute apoi turnati siropul intr-un borcan uscat. Lasati siropul sa se raceasca complet inainte sa inchideti borcanul. Siropul trebuie sa aiba consistenta mierii de albine.
Lamaia fiarta in sirop se poate folosi ca si fruct confiat.