O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Tocana nationala

Tocana nationala
[adsense float=’left’]
Ingrediente:

600 g carne de porc sau vitel
2 linguri ulei
10-15 cepe
un varf de cutit faina
2 linguri pasta de rosii
3 cartofi
7-8 rosii
2-3 ardei verzi grasi sau capia
sare, piper
100 ml vin rosu

Mod de preparare

Se poate prepara din carne de purcel, vitel, porc sau berbec iese la fel de gustoasa sau o puteti prepara de post fara carne.Eu am pregatit varianta cu carne.
Carnea se taie bucati, ceapa se curata si se taie solzisori subtiri apoi se inabuse impreuna cu sarea intr-o cratita acoperita la foc domol. Se lasa pe foc pana se topeste ceapa. Se adauga ardeii taiati fasii subtiri, si se mai lasa la inabusit 10 minute apoi se stinge cu vin, se adauga apa sau supa de legume dintr-un cub, bulionul sau pasta de rosii si rosiile taiate patratele.Se lasa sa dea in clocot 5 minute apai se adauga cartofii taiati bucati. Se fierbe impreuna cu cartofii pana ce sosul a scazut de tot. Se poate servii cu mamaliguta, orez sau o putem prepara fara cartofii apoi o servim cu cartofi piure.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.