[adsense float=’left’]Aceste minitarte cu gem si bezea de cocos se mai pot pregati si cu nuca sau cu mac. Au o textura crocanta la exterior iar in interior este moale si pufoasa un adevarat deliciu.
Ingrediente:
pt aluatul fraged
250 g faina
125 g unt
125 g zahar
1 ou
1/4 lingurita sare
umplutura:
9 linguri gem de caise
4 albusuri
4 linguri nuca de cocos
4 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Taiati untul rece de la frigider cubulete si amestecati cu faina pana obtineti o consistenta grunjoasa, cu aspect nisipos, apoi faceti in mijloc o adancitura si adaugati zaharul sarea si oul apoi framantati repede ca untul sa nu se topeasca iar faina sa elibereze glutenul din ea. Daca folositi un robot de bucatarie puneti mai intai faina cernuta apoi untul. Pornitu robotul si lasati sa mixeze 1 minut pana aluatul are o consistenta sfaramicioasa, dupa care adaugati oul zaharul si faina. Daca aluatul este prea uscat si nu se leaga, adaugati pe rand, 1-2 linguri apa rece, iar daca este prea lipicios, adaugati putina faina. Puneti aluatul intr-o foloie la frigider pentru cel putin 1 ora.
Scoatam aluatul il intindem intr-o foaie de 0.5 cm apoi il taiem in bucati mai marisoare pentu a putea acoperii formele de briose. Pe fundul aluatului punem cate o lingurita de gem. Batem albusul spuma cu zaharul pudra iar cand este tare adaugam nuca de cocos. Cu o lingura punem albusul in forme peste gem pana la niveul aluatului. Coacem la 180 grade pana se rumeneste albusul.