[adsense float=’left’]Ingrediente:
2 castraveți
3 linguri de oțet de orez
1 lingura sos de soia
1 lingurita de zahar
1 catel de usturoi ras
1 lingurita ghimbir proaspat ras
1/8 lingurita fulgi de ardei iute sau un ardei iute rosu tocat marunt
piper proaspăt măcinat
2 linguri susan
3 linguri de ulei de floarea soarelui sau ulei de seminte de struguri sau ulei de arahide
1 praz tocat marunt
2 linguri de coriandru tocat
sare dupa gust.
Mod de preparare:
Castraveti se spala si se taie felii cu tot cu coaja. Tocam prazul si coriandrul marunt. Separat intr-un castron punem celelalte ingredinet pentru sos, otetul de orez, uleiul, sosul de soia, sare, piper, usturoiul si ghimbirul ras, fulgi de ardei iute, si uleiul se amesteca toate buine cu ajutorul unui tel apoi se adauga peste castraveti si praz chiar inainte de servire. Se adauga si semintele de susan se amesteca bine si se serveste.