[adsense float=’left’]Ingrediente:
Branza de vaci, faina, gris, oua, smantana, ulei, papanasi cu smantana
400 g branza de vaci
1 lingura faina
1 lingura gris
1-2 oua
300 g pesmet
150 g zahar pt pesmet
1 lingura ulei
sare
Mod de preparare:
Pesmetul se pune la parjit intr-un pic de ulei cand capata o culoare maronie deschis se opreste focul si se adauga zaharul. Se da branza prin sita sau se zdrobeste cu furculita apoi se amesteca cu faina, zaharul si grisul, se adauga ouale intregi sarea si se amesteca bine. Se ia din aceasta compozitie de papanasi cate o lingura si se scufunda in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba. Papanasii sunt fierti atunci cand se ridica la suparafata si ii mai lasam sa dea in cateva clocote. Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarame, se aseaza intr-un vas, in care am amestecat pesmetul cu zaharul. Se tavalesc bine papanasii apoi se lasa la racit. Se pot servii cu smantana dulce si gem sau dulceata.