O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Rulada Leopard

rulada-leopardIeri am avut mai mult timp la dispozitie asa ca m-am pus pe desenat si pentru ca tot sunt la moda tot felul de torturi desenate am facut si eu o rulada leopard. Am vazut mai multe modele asa ca m-am gandit sa incerc si eu.
[adsense float=’left’]Avem nevoie de:
75 g faina
100 g zahar
1 esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
1 lingura cacao pudra
3 oua
un pic de colorant galben

Mod de preparare:
Mai intai pregatim o foaie de copt alba. pe o parte desenam cu creionul un tipar in functie de unde vrem sa fie petele.
Separati galbenusurile de albusuri, galbenusurile se bat cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie iar albusurile cu un pic de sare.
Amestecam galbenusurile cu faina si junatate din cantitatea de albusuri batute spuma, dupa ce am incorporat faiana si albusurile adaugam cealalta juamatate de albusuri si amestecam prin rasturnare. Luam 2 linguri din aceasta compozitie si le punem intr-un castron si 1 lingura in altul. Intr-un castron pumen cacao iar in celalalt colorantul galben, amestecam cu cate o lingura pana cand obtinem o compozitie omogena in ambele castroane.
desenul-umplutPunem compozitiile colorate in cate un pos cu dui, sau daca nu aveti intr-o punga mai tare si taiati coltul. Incepem sa desenam petele de leopard pe hartia de copt dar nu pe partea pe care am desenat ci pe dos.
Incepem cu culoarea galbena, facem cateva cercuri neuniforme, apoi cu culoarea maro facem conturul. Cercurile nu trebuie sa fie lipite. Dupa ce am desenat modelul cu compozitia de rulada bagam tava in cuptor pentru 2 minute la 180 de grade.
Dupa ce a stat in cuptor cu grija turnam desupra si restul de compzitie pentru rulada, cea necolorata. Nivelam usor cu o spatula si bagam tava in cuptor sa se coaca 20 de min ute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt cat inca este calda foaia de rulada o rulam cu tot cu hartie de copt si o infasuram intr-un prosop. Lasam sa se raceasca apoi o umplem cu crema de vanilie.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.