[adsense float=’left’]M-am gandit sa va prezint cateva metode pe care le puteti folosi pentru a incropi o mini afumatoare la voi in casa, am sa va explic in mare cateva metose si am sa va prezint si cateva filmulete interesante in care veti vedea propriuzis cum se procedeaza. Mai inat vreau sa va spun ca aproape orice preparat se poate afuma si in casa dar in cantitati mici bineinteles. Cel mai des se afuma pestele dar si carnaciori, crenvusti, carnati cartofi branza si multe altele. Metodele nu sunt foarte elaborate si nici nu va trebuie ustensile sofisticate, ceea ce va trebuie obligatoriu este un geam deschis si o hoat destul de buna altfel veti afuma si alte chestii prin casa.
Sa nu va imaginati ca se umple casa de fum, pentru ca nu este asa, afumarea se face controlat pe ochiul de la aragaz.
Tot ceea ce va trebuie este un wok, ungratar care sa se portiveasca desupra wokului un cpapac de preferat cupola dar daca nu aveti este ok si un capac normal. folie de aluminiu, aschii de lemn , condimente.
Primul filmulet pe care vreau sa vi-l arat este destul de interesant pentru ca in loc de aschii de lemn se foloseste orez, pliculete de ceai si diferite condiemte. Daca nu avei wok puteti folosi o tava mai adanca sau chiar o oala.
In al doile filmulet se foloesete aschii de lamn, in strainatate se gasesc lemne spaciale pentru afumarea produselor acasa, poate s la noi dar eu am folosit cateva aschii de cires pe care mi le-am facut singura.
Puteti folosi si un gratar daca aveti curte.