O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Biscuiti de Halloween

biscuiti-de-halloweenIngrediente:
1 cupa unt
1 cupa zahar
2 oua
1 lingura lapte
1 lingurita extract de vanilie sau o esenta de vanilie
3 1/2 cupe faina
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita sare
Pentru glazura:
1 lingura unt
[adsense float=’left’]
1 lingurita extract de vanilie
2 1/2 cupe zahar pudra
3 linguri lapte
2 picaturi de culoare portocalie (sau orice alta culoare la alegere)

Mod de preparare:

Intr-un bol spumati cu mixerul untul apoi adaugati zaharul, cand s-a omogenizat bine untul adaugati cate un ou pe rand. Adaugati laptele, extractul de vanilie sau esenta de vanilie si amestecati bine, apoi adaugati praful de copt sarea si faina, omogenizati bine aluatul dupa care acoperiti bolul cu folie si lasati la frigider cel putin o ora.
Intre timp porniti cuptorul la 200 grade si tapetati cu hartie de copt o tava.
Dupa ce a stat aluatul cel putin o ora in frigider, pe un blat se presara faina si se intinde aluatul intr-o foaie de aproximativ un centimetru grosime apoi taiati in forme biscuiti.
Puneti biscuiti pe foaia de copt lasand sptiu intre ei deoarece vor creste. Bagati tava in cuptor si coaceti timp de 8 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade. Dupa ce s-au copt luati biscuiti de pe tava cu tot cu hartia de copt si lasatii sa se raceasca.
Intre timp preparam pasta cu care ii vom orna astfel:
Intr-un bol spumati untul cu mixerul apoi adaugati zaharul si vanilia si mai spumati inca 3 minute.
Laptele se pune intr-o ceasca si se amesteca cu colorantul apoi se adauga treptat in compozitia de unt si zahar. Se omogenizeaza bine totul pana cand se obtine o pasta fina. Se orneaza biscuiti trasand cu ajutorul unui con de hartie linii pe marginea biscuitilor.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.