O reteta pe care cu siguranta o veti adora. Este simplu de preparat, din ingrediente comune pe care le avem prin frigider dar foarte delicioasa.
Cartofii umpluti cu piept de pui se pot prepara si din cartofi piure ramasi de la alte preparate. Dar mai bine va prezint ingredientele si modul de preparare.
Ingrediente:
500 g cartofi sau cartofi piure ramas
2 linguri de pesmet
1 ou
1 piept de pui dezosat si fara piele
1 ceapa mica
1 ardei mic
3 catei de usturoi
1 tija de telina apio (optional)
1 morcov maricel
4 linguri de ulei
1/2 lingurita boia de ardei
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Dupa cum va spuneam mai sus acest preparat se poate face si cu cartofi piure ramas de la alte preparate. La acesta se adauga 2 linguri de pesment si 1 ou, se amesteca bine. Daca vi se pare prea moale mai puneti o lingura de pesmet.
Daca nu aveti cartofi piure gata facut procedati astfel: Curatati cartofii apoi punetii in apa cu sare la fiert. Cand s-au fiert strecuratii de apa apoi pisatii ca si la cartofi piure, lasatii sa se raceasca aproape de tot.
Cat inca sunt calduti adaugati oul si pesmetul si amestecati bine.
Cat timp au fiert cartofii preparati umplutura astfel:
Curatati legumele apoi taiatile foarte marunt sau dati-le pe razatoare. Puneti uleiul intr-o tigaie apoi adaugati legumele si putina sare.
Caliti pana cand se inmoaie bine morcovul si ceapa.
Taiati pieptul de pui foarte marunt sau macinati-l cu robotul de bucatarie.
Adaugati carnea la legume si caliti pana cand isi schimba culoarea apoi adaugati boiaua de ardei, piperul si sare daca mai trebuie, continuat sa caliti inca 10 minute amestecand continuu.
Tocati marunt patrunjelul verde iar usturoiul treceti-l prin presa si adaugatile la carne. Mai caliti 2-3 minute dupa care opriti focul. Atat legumele cat si carnea trebuie sa fie bine facute.
Rupeti o bucata de folie alimentara de 30 cm stropiti-o cu putin ulei apoi luati din compozitia de cartofi si intindeti-o pe folie sub forma unui cerc de grosime 1 cm si diametru cat o palma sau mai mici in functie de cat de mari vreti sa fie bulgarii. Luati marginile foliei si strengati usor astfel incat sa se lipeasca marginile cercului de cartofi, astfel se acopera toata umplutura. Cu mana umeda puteti proceda la fel. Aveti grije ca umplutura sa fie bine acoperita iar stratul de cartofi sa nu fie prea subtire.
Puneti o tigaie antiaderenta pe foc apoi puneti bulgari formati in tigaie. Prajiti pe ambele parti cate 2 minute sau pana cand se formeaza o crusta rumena.
Serviti bulgarii de cartofi alaturi de smantana sau iaurt.
Si pentru ca a tinut mortis ca farfuria de prezentare sa fie a ei, v-o prezint pe fetita mea cea mica, o gurmanda desavarsita.