O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Pogacele nedospite cu cascaval si ceapa verde

pogacele-nedospite-cu-branza-si-ceapa-verde
Azi vreau sa va prezint o reteta pe care am nimerit-o, spun am nimerit-o pentru ca am vrut sa prepar ceva si mi-a iesit cu totul altceva. Am venit pregatita sa fac cateva pogacele cu cascaval dar am uitat sa cumpar drajdie asa ca am improvizat si am adaugat praf de copt. Au iesit foarte bune si pe langa asta nu a durat nici mult in 30 de minute am fost gata cu totul. Merita sa incercati macar odata aceasta reteta.

Ingrediente:

2 cani de faina
1 lingura praf de copt
1 lingurita zahar
1 lingurita usturoi pudra
1 lingurita sare
1 lingurita boia afumata
1/2 lingurita piper
200 g unt
1 1/4 cana lapte batut
150 g cascaval ras Dalia eu asta am folosit
3 cepe verzi tocate marunt
Pentru uns:
1/4 cana lapte batut
1/2 lingurita boia
un pic de sare pentru gust

Mod de preparare:

Amestecati faina cu praful de copt apoi adaugati untul si amestecati bine. Se poate folosi si margarina rama sau unirea.
Dupa ce ati obtinut o faiana sfaramicioasa adaugati celelelte ingrediente amestecate separat astfel:
Laptele batut cu boiaua, sarea, usturoiul pudra si zaharul. Amestecati bine pana cand se dizolva usturoiul, boiaua si zaharul.
Turnati laptele batut peste faina apoi adaugati cascavalul ras si ceapa taiata marunt.
Framantati repede un aluat de consistenta potrivita.
Tapetati o tava cu hartie de copt apoi intindeti o foaie din aluat de circa 1-1.5 cm si taiatile cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.
Puneti pogacelele pe foaia de copt ungeti-le cu lapte batut amestecat cu boia si sare apoi bagati tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 13-15 minute.
Temperatura cuptorului potriviti-o in functie de cuptorul dumneavoastra. Verificati pogacelele la 10 minute.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.