In vrmatoarele randuri vreau sa va prezint o varianta usoara si ieftina de frisca. Eu am incercat-o, desi cand am auzit reteta am avut cateva indoielei asupra gustului si texturi, la sfarsit dupa ce a fost gata am ramas uimita.
[adsense float=’left’]Iata ce ne trebuie:
3 linguri de amidon de porumb
250 g miere
100 ml ulei
420 ml apa
esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se pun la fiert 250 ml de apa intr-o craticioara, de preferat cu un maner mai mare sau o coada.
Separat punem amidonul intr-un castron si treptat turnam 170 ml de apa calduta. Cand apa din cratita este fierbinte, inca nu a dat in clocot se adauga amidonul dizolvat. Se amesteca continuu timp de 2-3 minute. Inainte de a opri focul se adauga 3 picaturi de esenta de vanilie, sau orice alta aroma vreti sa-i dati.
Se rastoarna compozitia intr-un castron si se lasa la racit. dupa ce s-a racit se incorporeaza treptat mierea si uleiul mixand cu un mixer de mana. Frisca se pastreaza la frigider in vas acopeit si se foloseste la diferite torturi, prajituri si salate de fructe.
Daca vrem sa-i dam o aroma de cocos este bine ca sa punem in apa pe care o punem pe foc 4 linguri de fulgi de cocos. Lasam sa fiarba cocosul impreuna cu amidonul si apa.
Aceasta frisca se poate folosi si la prepararea inghetatelor.
Frisca vegetariana
