[adsense float=’left’]Mancare de cartofi
Ingrediente:
1.5 kg de cartofi,
2 cepe,
1 ardei gras, capia sau gogosar
3 linguri ulei,
5-6 rosii sau 1 lingura pasta de rosii
1 legatura de marar verde
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se inabuse cele 2 cepe si ardeiul toate taiate marunt in ulei, apoi se adauga un pahar de apa si se lasa sa fiarba. Cartofii se curata se spala si se taie bucati patrete sau in 4 daca nu sunt prea mari, apoi ii adaugati la ceapa adaugati sare si piper si lasati sa fiarba pana cand cartofii sunt usor de taiat cu o lingura. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga rosiile decojite sau pasta de rosii si mararul tocat marunt. Potriviti gustul cu sare si piper apoi opriti focul si lasti sa se raceasca putin. La final se mai poate adauga pasta de rosu ardei si verdeata tocate marunt saudate prin masina de tocat carne. Se poate servii cu salata verde, salata de rosii, castreveti, ardei sau asortata sau ca si garnitura la friptura sau gratar.