[adsense float=’left’] Spaghete puttanesca
Ingrediente:
350g spaghete
500 g rosii
150 g masline negre
4-5 fileuri de ansoa
50 ml ulei de masline
o lingura mare de cappere
2 catei de usturoi
1 peperoncino sau ardei iute
2 linguri suc de rosii
sare
Mod de preparere:
Puneti la foc apa cu sare.
Scoateti samburii de la masline, spalati si desarati fileurile de ansoa, bagati pentru 1 minut rosiile in apa fiarta si decojitile.
Spalati capperele bine altfel preparatul risca sa fie foarte sarat. Puneti la foc intr-o tigaie jumatate de pahar de ulei de masline, cateii de usturoi curatati si zdrobiti, 1/2 din ardeiul iute tocat marunt si fileurile de ansoa, lasati sa se caleasca, incercand cu o furculita sa pisati bine fileurile de ansoa apoi adaugati rosiile taiate marunt si o lingura de suc de rosii, capperele si maslinele, amestecati si lasati sa fiarba la foc mare amestecand din cand in cand. Cand apa pentru spaghete a inceput sa fiarba adaugati spaghetele si lasati sa fiarba pana sunt aldente sau cand s-a scurs timpul indicat pe pachet. Dupa ce s-au fiert spaghetele se strecoara si se pun intr-o cratita apoi se toarna sosul peste ele, amestecati bine apoi serviti cu parmezan.