Aseara mama mea se pregatea sa plece la aeroport, ea nu mananca carne de porc mai bine zis nu mananaca carne aproape deloc, eu aveam doar chiftelute si ciorba de porc cu zeama de varza murata a trebuit sa incropesc ceva, m-am uitat prin frigider am gasit repede ce sa-i pregatesc, o salata de dovlecei.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
4 dovlecei
1/2 fir praz
100 g nuci
1/2 ardei kapia rosu
Pentru sos:
1 lingurita mustar
2 linguri de ulei de nuci
1 lingura de ulei de masline
1 lingura otet de vin
un pic de zahar
sare piper dupa gust
Am spalat bine dovleceii, i-am taiat la capete si mai apoi fasii pe lung, fasi de jumatate de centimetru grosime, sa se faca repede.
Am pus tigaia gratar pe foc la incins si am inceput sa prajesc feliile de dovlecel. Separat intr-o tigae mai mica am prajit usor nucile. Dupa ce s-au prajit le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am fercat usor su un prosop sa se duca coaja de pe ele dar nu detot.
Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de nuci si masline, otetul sarea si piperul si cu un tel am amestecat bine.
Prazul l-am spalat bine intre frunze apoi l-am taiat fasii subtiri, procedam la fel si cu ardeiul kapia si le-am pus peste vinagretta. Amestecam bine, adaugam dovleceii si nuca, amestecam iar dar de data asta mai usor sa nu rupem dovleceii.
Aceasta salata se poate servi atat calda cat si rece cu crutoane de paine.