[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru crusta:
3/4 cana de biscuiti graham
3 linguri ulei de cocos topit
Pentru Cheesecake:
250 g de brânză dulce de vaca
3 linguri iaurt grecesc
Extract de vanilie 1 lingurita
2 oua (la temperatura camerei)
1/4 lingurita de sare
3 linguri de zahăr
Pentru topping:
3 căni căpșuni proaspete tocate sau congelate
5 linguri zahar
Extract de vanilie 1 lingurita
Mod de preparare:
Puneti biscuitii intr-un blender si mixati pana cand obtineti o faina din ei apoi ii amestecati cu uleiul de cocos.
Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Ungeti formele pentru sufle sau puteti folosi si formele de briose. Pe fundul formelor puneti cate o lingura de biscuiti si presati bine.
Bateti branza cu un mixer pentru un minut sa se aereze. Adaugati zaharul, sarea si vanilia. Mixati la viteza medie pana cand se omogenizeaza bine apoi adaugati un ou mixati bine pana cand s-a incorporat apoi adaugati-l si pe celalalt si mixati iar. Adaugati iaurtul si jixati bina pana cand s-au omogenizat bine toate ingredientele.
Cu ajutorul unei linguri sau a unei cupe de inghetata puneti compozitia peste stratul de biscuiti ( umpleti formele pana sus). Coaceti timp de 18-20 minute apoi scoateti formele din cuptor si lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Cheesecakes-urile vor creste cat timp sunt in cuptor apoi dupa ce le scoateti din cuptor se vor lasa putin, este normal asta confera spatiu pentru topping-ul de capsuni pe care il preparam astfel:
Intr-o craticioara puneti capsunile taiate cu zaharul si 50 ml apa , le amestecati bine apoi le puneti pe foc mediu pentru 10 minute sa fiarba. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca timp de 5 minute apoi se adauga esenta de vanilie sau extrectul se amesteca apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Scoatem usor Cheesecakes-urile din forme le pune-m pe un platou apoi turnam cu o lingura toppingul deasupra.
Sursa: http://cookinglsl.com/light-strawberry-topped-mini-cheesecake-cupcakes/