Aceste este un preparat sanatos, aspectos si foarte gustos. Este mai mult o salata de morcovi cu ton si capere.
Ingredeinte:
500 g morcov
1 conserva de ton
4 frunze de busuioc
1 lingura de capere desarate
1 atel de usturoi
zeama de la o lamaie
5 linguri de ulei de masline
5-6 masline verzi
sare si piper
Mod de preparare:
Spalati morcovii si curatatii cu curatatorul de cartofi. Tot cu curatatorul de cartofi taiati fasi subtiri de morcovi pe care le puneti intr-un castron. Presarati putina sare, zeama de lamaie si uleiul, amestecati bine si lasati sa stea 15 minute.
Intre timp tocati caperele desarate. Desfaceti conserva de ton si scurgeti bine uleiul.
Tocati marunt si frunzele de busuioc.
Stoarceti morcovii apoi adaugati tonul, caperele, maslinele si funzele de busuioc. Amestecati bine dar cu atentie sa nu rupeti fasiile de morcov.