O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Dulce de Leche- Dulceata de lapte

Dulce de Leche
Dulce de Leche este un ingredinet la fel de iubit ca si caramelul. Este un preparat mexican si se obtine din 3 ingrediente. La noi in tara se gaseste destul de rar de aceea am sa va prezint doua variante pentru a obtine acest super gustos preparat pe cae il voi folosi la destul de multe retete.

Ingrediente:
2 l lapte 3.5%
750 g zahar
1/2 lingura de bicarbonat.

Mod de preparare:
Este un preparat de lunga durata, deci trebuie sa va inarmati cu rabdare.
Intr-o oala mare de cel putin 5 litri puneti laptele la incalzit.
Cand a inceput sa fiarba adaugati zaharul, amestecati pana cand se topeste tot zaharul apoi adaugati bicarbonatul de sodiu.
Dati focul la mic si lasati sa fiarba 2 ore, trebuie sa amestecati foarte des sa nu se lipeasca de fund. Dupa aprozimativ 2 ore luati o farfurie de protelan pe care ati tinut-o in congelator, puneti cateva picaturi de lapte pe farfurie, daca se solidifica la fel ca si untul atunci este gata Dulce de Leche. Daca curge mai fierbeti inca 10 minute. Puneti Dulce de Leche intr-un castron sa se raceasaca.
Il puteti folosi la crema, torturi, prejituri.
O alta varianta a Dulce de Leche, este un pic mai simpla sare necesita mai mult timp de preparare:
Luati o conserva de lapte condensat puneti-o intr-o oala cu apa. Apa trebuie sa acopere bine conserva de lapte condensat.
Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic timp de 8 ore. Daca se evapora apa mai completati cu apa fierbinte nu cu rece pentru a nu opri fierberea.
Dupa ce a stat 8 ore la fiert scoateti conserva din apa cu un prosop. ATENTIE sa nu va ardeti. Lasati conserva sa se raceasca complet. Desfaceti conserva in momentul folosiri.
Acest Dulce de Leche este folosit atat la creme, la bomboane, caramele, torturi etc.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.