Frigarui perfecte

932
SHARE

Acum ca a venit vremea frumoasa este timpul pentru cateva retet care merg de minune pe gratar. Aceasta reteta este perfecta datorita combinatiei de ingredinete.

Ingrediente:
Pentru marinata:
50 ml sos de soia
3 linguri de zahar brun
1/2 lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita sare si piper
zeama de la 2 lamai
Alte ingrediente:
500 g cotlet de porc sau de vita la alegere
1 ananas taiat cuburi
2 ardei gresi verzi
500 g ciuperci
500 g rosii chery
bete pentru frigarui mai mari

Mod de preparare:

Intr-un castron puneti toate ingredientele pentru marinata, amestecati bine pana cand se dizolva si se combina toate ingredientele.
Taiati cotletul de porc in patretele de de marime potrivita apoi puneti-le in marinata. Bagati bolul cu carnea in frigider pentru cel putin 1 ora.
Udati putin betele pentru frigarui daca nu folositi din cele de metal.
Spalati ardeii si taiatii cubulete apoi oparitii 2 minute in apa cu sare, dupa care scoatetii direct in apa cu gheata.
Spalati, curatai ciupercile si rosiile.
Scoateti carnea din frigider stoarceti-o de sos si incepeti sa formati frigaruile astfel:
Puneti o bucata de carne una de ardei, o cuperca, o rosie si un ananas. Repetati procedura.
Inclziti bine un gril apoi prajiti frigaruile pe toate partile pana cand s-au rumenit bine.
Serviti frigaruile alaturi de salata verde si cartofi prajiti.