In meniul de azi avem pui puttanesca gata in 30 de minute. Este o bunatate de pui inecat in sos de rosii cu busuioc si masline.
Ingrediente:
4-5 buc piept de pui
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare
4 catei de usturoi
1 conserva de rosii cubulete
200 g rosii chery sau normale taiate felii
200 g masline fara samburi
1 legatura de busuioc
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Puneti uleiul intr-o tigaie mai mare si mai adanca la incins. Condimenteti pieptul de pui cu sare si piper apoi cand s-a incins uleiul puneti pieptul la prajit. Prajiti aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Puteti taia pieptul de pui in jumatate daca este prea mare sau prea gros.
Dupa ce ati prajit puiul scoateti-l pe o farfurie, acesta nu va fi gatit complet, se va gati in sos.
Puneti ceapa taiata solzisori in uleiul incins si caliti pana cand devine trenslucida. Adaugati usturoiul feliat, conserva de rosii, rosiile taiate felii si pipetul de pui in tigaie. Condimentati cu sare si piper apoi lasati sa fiarba la foc mediu 20 de minute.
Inainte cu 10 minute de a fi gata adaugati maslinele si busuiocul tocat.
Serviti puiul cu busuioc proaspat deasupra alaturi de cartofi piure, orez fiert sau paste.