[adsense float=’left’] Ingrediente:
2 linguri unt
1 ceapa medie
4 cani supa de casă din carne de pui sau de legume
10 ciuperci champignon albe
2 linguri orez cu bob lung
1 lingurita de sare
1 buchet mare de frunze de măcriș, aproximativ 2 cani după pregatire sau daca este congelat
Piper negru proaspat macinat
Smantana pentru decor
Mod de preparare:
Intr-o cratita topiti untul apoi adaugati ceapa curatata si taiata marunt, sotati cateva minute pana cand incepe sa devina sticloasa. Ciupercile le spalati si curatati daca doriti, apoi le taiati feli si le adaugati la ceapa, caliti bine in continuare pana cand ciupercile incep sa lase apa. Adaugati supa de pui sau legume si lasati sa dea in clocot. Cand a dat in clocot adaugati orezul ales si spalat.
Asezonati supa cu sare si piper, si lasati-o sa fiarba pana cand orezul este de trei sferturi gata, atunci adaugati frunzele de macris spalate. Lasati sa mai dea 2-3 clocote apoi opriti focul si acoperiti oala cu un capac pentru 10 minute.
Dupa ce au treut cele 10 minute, cu ajutorul unui blender de mana sau turnati supa intr-un blender vertical si mixati pana cand obtineti o consistenta cremoasa. Gustati supica si potriviti gustul cu sare si piper.
Se serveste cu smantana si crutoane de paine.