O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Salata Taco Western

salata-taco-western[adsense float=’left’]Sambata seara m-am tot gandit ce sa fac repede de mancare, cum toata ziua am fost ocupata am cam neglijat acest aspect. M-am gandit ca o sa gasesc eu ceva si dupa ce m-am tot gandit eu ce sa fac mi-a venit o idee, vazusem o reteta de salata Taco care arata foarte apetisant si pe care imi facusem planuri sa o prepar asa ca i-am dat bataie. Am adaptat-o la ceea ce am avut eu prin casa dar a iesit super delicioasa.

Ingrediente:
4 Tortillia mari
1 salata verde ( eu am avut salata iceberg dar voi puteti folosi ce va place)
1 ceasca de orez
1 conserva fasole rosie
1 conserva de fasole neagra
1 conserva mica de porumb dulce
1 ardei iute optional
1 ceapa rosie
1 cana de branza Cheddar sau cascaval
Condimente clasice pentru Taco:
o lingura praf de chili mai iute sau mai putin, in functie de preferintele voastre
1/2 lingurita praf de usturoi
1/2 lingurita fulgi de ardei (chili flakes)
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita paprika (boia mai dulce sau mai picanta)
– 1 1/2 lingurita cumin
– o lingurita sare
– o lingurita piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Pentru inceput punem un pic de ulei de masline intr-o craticioara apoi il lasam sa se incinga dupa care punem orezul si il prajim putin. Dupa ce s-a prajit un minut adaugam 2 cesti de apa, masuram cu aceeasi ceasca cu care am masurat si orezul, lasam sa fiarba acoperit la foc mediu pana cand orezul a absorbit toata apa, oprim focul si lasam oala acoperita inca 10 minute. Intre timp punem tortillia in cuptorul cu microunde sa se inclzeasca putin astfel se muleaza mai bine pe bol. Luam un bol mai mare pe care il tapetam cu tortillia pe margini.
Separat spalam salata si o taiem fasii, stoarcem fasolea si o spalam, la fel procedam si cu malaiul, le punem sa se stoarca.

Amestecam orezul cu fasolea rosie si neagra, porumbul, ceapa taiata solzisori, ardeiul iute tocat marunt, salata verde sijumatate din branza, poi punem condimentele. Amestecam binte toate ingredientele apoi punem amestecul peste tortillia si decoram cu restul de branza sau cascaval.
In aceasta retata putem sa adaugam tot ceea ce preferam sa mancam sau ce ne place mai mult.
Mixul de condiemte se amesteca intr-un bol inainte de a le pune peste celelalte ingrediente.

Photo source: http://www.knorr.com/recipes/detail/10984/1/southwestern-taco-salad

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.