O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Inghetata

Inghetata de fistic

inghetata de fistic
[adsense float=’left’] Inghetata de fistic este preferata mea, forte mult timp am cautat o retatea care sa aiba intredevar gust de fistic si macar sa se apropie de inghetata italiana, prima data am gustat aceasta inghetata la o gelaterie in Italia, nu va pot descrie gustul, a fost ceva fantastic.
Aceasta reteta este una dintre cele 3 retete de ingehtata de fistic.
Iata ingredientele:
Pentru pasta de fistic avem nevoie de 125 g fistic, 75 g migdale, 50 g zahar pudra, 100 ml ulei de migdale, daca nu gasiti este bun si uleiul de arahide.
Pentru ingehtata avem nevoie de:
5 galbenusuri, 100 g zahar, 300 ml lapte, 200 ml smantana dulce, 2 linguri cu varf pasta de fistic.

Mod de preparare:
mai intai facem pasta de fistic, Punem intr-o tava fisticul si maigdalele la prajit in cuptor timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca, se macina apoi se amesteca cu uleiul de migdale si cu zaharul, amestecarea se face energuc pana obtinem o asta, eu am facut pasta cu in benderul.
pentru inghetata, se freaca galbenusurile cu zaharul, iar laptele si smantana se pun pe foc, fara a le da in clocot. Cand este fierbinet se toarna laptele peste galbenusuri, se amesteca apoi se repune pe foc si se lasa pana devine o crema mai groasa. Se adauga pasta de fistic in crema fiarta, se amesteca bine si se lasa la racit. Se da la congelator abia dupa ce s-a racit complet pana a doua zi. Daca avem masina de facut ingetata o bagam in masina.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.