O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Supa crema de morcovi si praz

supa-crema-de-morcovi-si-praz
O supa de morcovi cu praz, obtinuta din putine ingrediente, dar delicios garnisita cu seminte de dovleac prajite ca sa imbine toate gusturile si miresemele toamnei.

Ingrediente:
1 fir de praz
1 lingura de usturoi pisat
750 g morcovi
3 linguri de unt
500 ml suc de portocala
500 ml supa de pui sau de legume din cub
sare si piper dupa gust

100 g samburi de seminte de dovleac prajite.

Mod de preparare:

Taiati prazul in 2 pe lungime apoi il spalati foarte bine cu apa rece. Curatati morcovii si ii taiati in felii mai groase.

Puneti untul intr-o oala la topit pe foc mediu mic apoi adaugati usturoiul pisat si sotati pana cand acesta se inmoaie usor apoi adaugati morcovii taiati si sotati 2-3 minute pana cand acestia incep sa isi schimbe putin culoarea si icep sa elibereze betacarotenul.

Adaugati supa de pui sau de legume, sarea si piperul. Lasati sa fiarba supa 30 de minute sau pana cand morcovii sunt bine fierti.

Dupa ce s-au fiert bine morcovii lusti un blender vertical si pasati foarte bine morcovii pana cand devin o pasta.
Adaugati usor cate un pic din sucul de portocala astfel inct sa obtineti consistenta dorita.
Am scris mai sus 500 ml suc de prtocala dar acesta poate varia in functie de cat de groasa sau subtire doriti sa fie supa.
Daca doriti ca supa sa fie forte fina treceti-o printr-o sita.

Puneti supa in bol, presarati seminte de dovleac deasupra si serviti-o alaturi de crutoane de paine prajita cu usturoi.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.