Toata lumea iubeste strudelul si nici nu este de mirare la cat de bun este. Varianta pe care v-o propun este foarte simpla si rapida, nu trebuie sa minciti aproape deloc iar rezultatul este grantat.
Iata de ce avem nevoie:
Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj
500 g mere
1 lingurita de scortisoara
5 linguri de zahar
2 linguri de pesmet
zahar pudra pentru decor.
Mod de preparare:
La aceasta rubrica nu este mare lucru de spus tinand cont ca aluatul este cumparat.
Eu doar am curatat merele si le-am dat pe razatoarea mare apoi le-am stors bine. Am pus merele stoarse intr-un bol apoi am adaugat zaharul, scortisoara si pesmetul. Amestecati bine compozitia de mere.
Intindeti foaia de aluat putin cu sucitoarea apoi taiati aluatul in patrete egale. Impartit compozitia de mere in doua pentru ca avem doua foi de aluat. Puneti merele in patratelele taiate pe o parte lasand 1 cm distanta de margine apoi sigilati merele cu partea de aluat ramasa. Puneti strudelele astfel formate pe tava tapetata cu hartie de copt apoi caceti-le la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos.
Procedati la fel si cu cealalta foaie.
In compozitia de mere puteti sa adaugati nuci sfarmate.
Dupa ce s-au copt strudelele lasati-le sa se raceasca apoi pudreti-le cu zahar pudra.
Dupa cum va spuneam mai sus cu aceasta reteta nu puteti da gres suta la suta vor iesi strudele delicoase cu care va veti incanta familia si prietenii.