O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Aperitiv Nuga cu branza de capra

Aperitiv-nuga-cu-ranza-de-capraO reteta care poate vi se pare ciudata dar sa stiti ca este unul dintre preferatele mele si va spun ca meita sa o incertati. Daca nu va place branza de capra puteti folosi branza de vaci. Pe langa ca arata extreordinar pe platou este si foarte gustoasa. Aceasta nuga este servita in restaurante vestite din franta.

Ingrediente:
250 g branza de capra stoarsa bine
5 ml ulei de alune
40 g alune de padure
40 g nuci
40 g fistic
40 g caise uscate
60 ml frisca lichida
5 g gelatina
140 ml frisca pe care o batem spuma
sare si piper
Felii de paine toast.

Mod de preparare:

Prajiti alunele de padure, nucile si fisticul apoi decojiti-le. Puneti gelatina la inmuiat in putina apa, eu am folosit foi de geletina.
Intr-un bol bateti bine branza cu uleiul de alune, adaugati alunele, nucile sfarmate si caisele taiate patretele, amestecati bine.
Puneti cele 60 ml de frisca la incalzit, trebuie sa se infierbante bine dar sa nu fiarba, stoarceti gelatina de apa apoi puneti-o in frisca fierbinte. Amestecati cu un tel pana cand se dizolva.
Puneti frisca cu gelatina peste branza si amestecati bine. Bateti cele 140 ml de frisca lichida spuma apoi adaugati-o la compozitia cu branza si amestecati bine, asezonati cu sare si piper.
Tapetati o tava mica, cu folie alimentara lasand folia mai lunga pe margini.
Turnati compozitia obtinuta in tava apoi inveliti-o cu marginile foliei. In functie de cat de groasa vreti sa fie nuga folositi o tava mai mare sau mai mica.
Bagati tava in figider pentru cel putin 3 ore sau lasati-o peste noapte.
Feliile de paine toast prajiti-le putin in cuptorul incins.
Scoateti nuga din frigider si din folie apoi taiati patrate egale cu feliile de paine. Puneti cate o felie de paine prejita sub si peste fiecare patrat de nuga, presati bine astfel incat cele doua felii de paine prajita sa se lipeasca de nuga.
Eu am taiat iar fiecare felie de toast in 4, astfel am obtinut patrate mai mici. Taiati cepsoara verde sau patrunjel verde si presarati deasupra fiecarui patrat.
Pentru o manevrare mai buna a bucatilor de nuga puteti infige cate o frigaruie din bambus in fiecare patratel.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.