O prezentare intr-un cuvant ar fi “Magnifica”. O placinta care ti se topeste in gura, este forte gustoasa si potrivita pentru acest sezon, un adevarat rasfat al simturilor.
Ingrediente:
Pentru budinca de dovleac:
1/2 cana de zahar
4 linguri de amidon
2 cani de lapte
1/2 cana de piure de dovleac
1/4 lingurita sare
1 esenta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara sau un baton de scortisoara
1 varf de cutit de nucsoara si unul de cuisoare
1 lingura unt.
Pentru crusta:
2 cani faina
2 lingurite de zhar
1/4 lingurita sare
1/2 cana unt rece
1 ou
3-4 linguri apa foarte rece
Pentru cheesecake-ul de ciocolata:
170 g ciocolata alba
2 linguri de frisca lichida
230 g crema de branza
Pentru decor:
zahar pudra, inghetata de vanilie etc..
Mod de preparare:
Amestecati intr-o craticioara zaharul cu amidonul apoi adaugati treptata laptele, amestecati continuu. Puneti cratita pe foc mediu si fierbeti pana cand se ingroase apoi opriti focul, aduagati piureul de dovleac, scortisoara, vanilia, cuisoarele si nucosra. Amesetcati bine apoi acoperiti cratita cu foile alimentara direct pe crema sa nu se formeze pojghita. Lasati sa se raceaca.
Pregatiti aluatul astfel:
puneti faina, zaharul, sarea si untul intr-un bol apoi amestecati cu degetele pana cand untul se incorporeaza in faina.
Adaugati oul si 1-2 linguri de apa apoi framantati repede pana cand obtineti un aluat omogen nelipocios.
Inveliti aluatul in folie alimentara si bagati-l in firgider.
Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Scoateti aluatul din frigider dupa 20 de minute apoi intindeti-l cu o sucitoare in forma tavi pe care o folofiti. Puneti aluatul in tava unsa bine cu unt. Presati aluatul bine in tava apoi faceti cateva gaurele cu furculita dupa care coaceti-l 30 de minute.
Cheeasecake-ul de ciocolata il preparam astfel:
Bateti bine crema de branza pana cand devine o pasta fina apoi intr-un castronel puneti cicolata si frica apoi bagati-le in cuptorul cu microunde pana cand se topeste cicolata sau daca nu aveti cuptor folositi baia de aburi.
Dupa ce ati topit ciocolata adaugati-o treptat la crema de branza.
Dupa ce s-a copt crusta si s-a racit puneti un strat de branza cu ciocolata apoi budinca de dovleac.
Bagati tarta in firgider pentru cel putin 2-3 ore apoi puteti s-a serviti ca atare sau cu inghetata de vanilie. In poza