O supa foarte buna si gustoasa totodata usor de preparat. Gustul puternic de ciuperi si textura carnoasa a acestoara sunt un adevarat deliciu. Pentru aceasta reteta puteti folosi atat ciuperci proaspete cat si uscate si rehidratate. Acestea din urma fiind mai aromate dacat cele proaspete mai ales daca adaugati si apa in care s-au rehidratat. Puteti adauga jumatate din cantitate de cuperci proaspete si jumatate uscate pentru un plis de gust. Iubitori de ciuperci o vor savura din plin.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
500 g ciuperci taiate marunt
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa mica
1/2 lingurita cimbru uscat
1 lingura de sos de soya
1 cub de knorr de legume
1 frunza de dafin
1 lingura de faina dizolvata cu o lingura de apa rece
250 ml lapte
sare si piper dupa gust
cateva ciuperci taiate pentru decor.
Mod de preparare:
Curatati ceapa si ciupercile apoi tocati-le marunt, sau ceapa marunt si ciupercile felii in functie de cum va place.
Puneti intr-o oala uleiul de masline apoi cepa taiata marunt si caliti-o 10 minte, daca vedeti ca incepe sa se arda pe margini adaugati putina apa. Dupa cele 10 minute adaugati ciupercile, sosul de soya, frunza de dafin, sare si piper, sotati timp de 10 minute dupa care adaugati 500 ml de apa cubul de knorr si lasati sa fiarba 10 minute de cand a dat in clocot. Intre timp dizolvati faina si adaugati-o la lapte, in lapte punem si cimbrul uscat. Turnati laptele peste ciuperci si mai lasati sa fiarba 5 minute. Serviti supa cu crutoane de paine, ciuperci taiate si ulei de masline deasupra.