Salata de vinete

719
SHARE
loading...

salata-de-vineteEste salata perfecta, ori de cate ori o mananc imi aduc aminte de mamaia mea, ea ma punea sa curat vinetele si mai apoi sa le toc cu satarul de lamn spacial pentru vinete. Amintiri foarte placute, tin minte ca prima lectie de gatit a inceput cu o rugaminte foarte blanda “ma ajuti sa bat ouale pentru omleta”. Daca stau bine sa ma gandesc, poate ca in acea zi mi-am descoperit pasiunea pentru gatit. Ok dar sa nu va mai plictisesc atat si sa va spun reteta pe car o pregateam impreuna cu mamaia mea.
[adsense float=’left’]Avem nevoie de:
1 kg de vinete coapte (eu am folosit din congelator, puse de mine in toamna)
1 ceapa mica
maioneza de casa din 2 oua
zeama de la o jumatate de lamaie
100 ml de ulei
sare si piper

Mod de preparare:
Coacem vinetele apoi le curatam si la lasam sa se scurga macar o ora intr-o sita. Daca folositi vinete din congelator sau cumparate congelate le puneti sa se dezgheta intr-o sita, astfel sacpam de zeama amaruie din vinete.
Tocam vinetele cu satarul de lemn, sau daca nu avem cu o lingura de lemn. Ceapa o curatam si o tocam cat de fin putem noi. Dupa ce am tocat vinetele pe tocator le pune-n intr-un bol adaugam zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper apoi amestecam cu o lingura de lemn energic adaugand din cand in cand cate un pic de ulei. Dupa ce am incorporat tot uleiul in vinete adaugam ceapa tocata marunt si maioneza, amestecam bine pana cand se omogenizeaza bine salata. Potrivim de sare si piper apoi punem salata in frigider 20 de minute dupa care o servim pe paine cu rosii sau ardei rosu Kapia.
Pentru cei care au probleme cu stomacul, au aciditate sau o intoleranta la ceapa cruda puteti face in felul urmator:
Puneti cele 100 ml de ulei la incins apoi puneti ceapa si un pic de sare apoi caliti bine pana cand ceapa se inmoaie, lasati-o sa se raceasca si o adaugati la salata de vinete treptat ca si la maioneza amestecand continuu. In acest fel veti obtine o aroma mai dulceaga a salatei datorita cepei calite.

loading...