O supa de sezon plina de vitamine si foarte sanatoasa, este gata in aproximativ 30 de minute. Eu in fiecare primavara cand apar urzicile prepar diferte fluri de mancare cu acestea deoarece beneficiile acestei plente sunt nenumarate. Este un puternic antioxidant, curata sangele, inlatura toxinele si foarte bogat in fier.
Ingrediente:
500 g urzici
1 ceapa
1 lingura de unt sau ulei
1 praz
2 tije de telina apio
2 catei de usturoi
2 linguri de orez
1 litru de supa de legume
sare si piper dupa gust
6 linguri de iaurt
Mod de preparare:
Spalati si curatati urzicile. Curatati ceapa si prazul apoi tocati-le marunt. puneti intr-o oala uleiul sau untul la incins apoi adaugati ceapa, prazul si un pic de sare, caliti bine pana cand ceapa devine usor trensparenta dar nu este arsa.
Adaugati supa de legume si lasati sa dea in clocot. can a inceput sa clocteasca adaugati orezul, telina apio apoi potriviti de sare si piper. can s-a fiert orezul de jumatate adaugati urzicile si mai lasati sa fiarba pana cand orezul este bine fiert.
Dupa ce s-au fiert toate ingredientele opriti focul, lasti supa sa stea 10 minute apoi puneti-o intr-un belender si belnduiti 3-4 minute pana cand obtineti o crema fina. Puneti supa in castroane adaugati cate o lingura de iaurt si cateva crutoane de paine si serviti.