Ouale scotiene sunt o delicatese, foarte consistente si gustoase. Merg foarte bine alaturi de o salata verde sau ca si aperitiv. Se pot prepara cu oua de gaina sau prepelita.
Ingredinete:
10 oua + 2 pentru amestecul de carne,
1 kg de carne tocata de porc, miel sau amestec porc-vita
1/2 legatura partunjel verde
cateva fire de marar verde
un varf de cutit de nucsoara
1 lingura mare de mustar
1 ceapa mica razuita
sare si piper dupa gust
100 g faina
200 g pesmet
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Puneti ouale la fiert in apa cu putina sare, si lasati-le sa fiarba 6 minute. Puneti faine intr-un castronel iar pesmentul in alt castron.
Intre timp puneti carnea intr-un bol si amestecati-o cu celelalte ingredinete si un ou pana cand obtineti o pasta omogena.
Dupa ce au fiert ouale le punem in apa rece sa se raceasca complet apoi le curatam de coaja.
Luam din compozitia de carne si aplatizati-o in mana. Puneti un ou in mijloc si imbracati-l cu carne, avand grija sa nu ramana spatii din ou neacoperite.
Dati bulgarele prin faina apoi prin ou batut si pesmet, ca si la snitele.
Puneti Intr-o oala mai adanca uleiul la incins. Uleiul trebuie sa acopere complet bulgarele, de aceea trebuie destul de mult ulei pentru frigere.
Dupa ce s-a incins uleiul puneti cate 1-2 bulgari in uleiul incins si lasati sa se prajeasca pana cand capata o culoare maro auriu.
Scoateti bulgari pe servete de hartie sa se stoarca de excesul de ulei.
Puteti sa le serviti atat calde cat si reci cu garnitura de mazare verde, salata sau simplu ca si aperitiv.