O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Ciocolata de post

ciocolata-vegetariana[adsense float=’left’]Fiind in post m-am gandit sa va prezint cateva retete de ciocolata care se potrivesc de minune acestei perioada sau celor care au intoleranta la lactoza. Aceasta reteta este in totalitate vegetariana.
Iata ingredientele necesare:
1 cana de zahar brun
3 cani lapte praf vegetal (de soia sau cocos)
1-2 linguri cacao
50 ml ulei
1/4 cana apa
2-3 linguri nuci tocate sau alune, migdale
arome dupa preferinta vanilie, rom

Mod de preparare:

Zaharul brun si apa se pun la fiert intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu pana cand se topeste complet zaharul.
Se lasa sa fiarba 5 minute dupa ce a dat in clocot dupa care se pune uleiul si cacaoa omogenizand bine compozitia. Se ia de pe foc si se adauga tot laptele praf odata, se amesteca bine si repede pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga nucile apoi se amesteca iar.
Se ia o tava si se unge cu ulei sau se tapeteaza cu folie alimentara pe care o ungem cu ulei dupa care turnam ciocolata in tava in strat de 2 cm. Se netezeste cu cutitul se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Ciocolata se va inchega in 3 ore dupa care se poate portiona si servii.
Ciocolata se poate turna si in diferite forme tot ceea ce trebuie sa faceti este sa ungeti bine formele cu ulei.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.