Nu cred ca este cineva care ar refua un asemenea desert, este pur si simplu excelent, inbina diferite texturi, de la moale, suculent pana la crocant, intr-un cuvant delicios.
Unplutura:
2 cani cu varf afine congelate
1 cana mare de mere decojite si taiate cubulete
3 linguri sirop de artar
1 lingura suc proaspat de lamaie
3 linguri de faina de ovaz
1/2 lingurita scortisoara
Crumble:
3/4 ceasca fulgi de ovaz
1/2 ceasca faina de ovaz
1 lingurita scortisoara
4 linguri sirop de artar
2,5 linguri de ulei de nuca de cocos, topit
1 lingura unt de migdale
2 linguri cu varf nuci sau migdale macinate
Mod de preparare:
Mai intai incalziti cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol amestecati afinele, merele taiate, siropul de artar, zeama de lamaie si faian de ovaz. Dupa ce ati amestecati bine lasati bolul deoparte.
Intr-un bol mai mic amestecati fulgi de ovaz, faina si scortisoara. Adaugati siropul de artar, uleiul de cocos topit, si nucile sau migdalele macinate. Amestecati bine apoi turnati ingredientele lichide peste cele uscate (faina, fulgi , scortisoara).
Dupa amestecarea ingredientelor poate o sa vi se para ca aluatul este un pic moale dar asa trebuie sa fie, dupa coacere o sa fie perfect.
Ungeti 5 forme cu unt apoi impartiti in mod egal compozitia de fructe apoi puneti aluatul sfaramitat deasupra pe toata suprafata formei. Coaceti timp de 25 de minute sau pana cand aluatul crocant de deasupra prinde o usoara culoare maroniu deschis.
Daca folositi o singura forma puneti toate fructele in forma apoi puneti aluatul deasupra si coaceti la fel ca si in formele individuale.
Se poate servii ca atare sau cu frisca batuta alaturi.
* Daca nu aveti sirop de artar puteti adauga sirop galben auriu. Reteta o gasiti aici: https://www.reteteculinare.com.ro/sirop-galben-golden-syrup/
photo and recipe:http://www.cearaskitchen.com/maple-blueberry-apple-crumble-vegan-refined-sugar-and-gluten-free/