De foarte mult timp nu am mai mancat o supa de cartofi cu carnta afumat asa ca la noi in maramures. Iammi o bunatate, cand eram mica bunica ne facea des aceasta supa cu carnat de casa.
Ingrediente:
1 kg cartofi
2 morcovi
1 ceapa
2 fire de carnat afumat de casa
500 ml smantana
3 linguri de faina
1 legatura de patrunjel verde tocat
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Curatati ceapa si morcovii, apoi tocati ceapa marunt si morcovii rondele.
Puneti 50 ml ulei intr-o oala pe foc mediu, cand s-a incins adaugati ceapa, morcovii si un pic de sare. Caliti pana cand morcovi isi schimba culoarea si ceapa devine usor translucida.
Adaugati cartofii taiati cubulete si apa cat sa depaseasca cu o palma cartofii. Adaugati di jumatate din legatura de patrunjel verde intreg.
Lasati sa fiarba pana cand cartofii sunt fierti aproape de tot. Taiati carnatul felii si adaugati-l la supa.
Amestecati faina cu smantana apoi adaugati si 2 polonice de zeama din supa. Turnati compozitia astfel obtinuta peste cartofii. Daca vi se pare ca este prea groasa supa adaugati apa. Potriviti de sare si piper apoi adaugati patrunjelul verde tocat marunt.
Lasati sa fiarba 5 minute la foc mediu apoi scoateti frunzele de patrunjel pe care le-ati pus intregi, opriti focul si lasati supa in repaos 30 de minute dupa care o puteti servi cu ceapa rosie si ardei iute alaturi.