[adsense float=’left’]Tagliatelline gratinate cu ciuperci
Ingrediente:
400 g tagliatelline proaspete
400 g bureti
200g smantana dulce
120 g unt
30g kaizer
6 linguri de formaggio sau cascaval, parmezan
o felie de sunca de praga aproximtiv 70 g
1/2 pahar de vin alb
1 ceapa mica
50 ml ulei de masline sare si piper
Mod de preparare:
Taiati ceapa marunt si kaizerul. Puneti ceapa si kaizerul intr-o cratita antiaderenta, adaugati 20 g unt, sunca de Praga taiata cubulete, o lingura de ulei, toate se caleste bine la foc moderat pana cand ceapa este calita si grasimea de la kaizer s-a topit, intre timp curatati buretii spalatii delicat si taiatii mai marunt, adaugatii apoi la ceapa si kaizer, lasatile toate sa se caleasca impreuna bine, turnand din cand in cand cate un pic de vin alb; sarati si piperati dupa gust apoi se finalizeaza turnand smantana dulce.
Pastele se fierb in apa multa si sarata conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert pastele se storc si se pun intr-o tigaie in care ati pusin prealabil 70 g unt la topit si 4 linguri de parmezan, sosul cu bureti si se amesteca bine toate ingredientele.
Luati o tava sau o cratita o ungeti bine cu untul ramas si turnati pastele cu sosul de bureti in ea, apoi presarati parmezanul sau cascavalul ramas si dat la cuptor timp de 10 minute. Cuptorul trebuie bine incalzit. Este gata cand la suprafata s-a format o crusta rumena.