O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Supa de curcan cu galuste de gris

supa-de-curcan-cu-galuste-de-gris
Aceasta supa este preferata familiei mele, dupa supa de pui cu taietei sau galuste. Daca stam sa ne gandim bine, este cam tot aceiasi supa, diferenta o face carnea folosita. Iata reteta mea personala.

Ingrediente:
2 bucati spate de curcan
3 morcovi
2 buc patrunjel radacina sau pastarnac
1 gulie
1/2 telina radacina potrivit de mare
1 ardei gras
1 ceapa
1 legatra de patrunjel verde
sare si piper dupa gust.
pentru galuste avem nevoie de 2 oua, 6 linguri de gris, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, sare.

Mod de preparare:
Dupa cum stiti cred ca acesta este cea mai simple supa posibila iata cum procedam:
Curatam legumele si le punem intr-o oala mare. Spalati spatele de curcan si bagati-l si pe acesta in oala, adaugati 1 lingurita de sare si acoperiti totul cu apa din belsug. Toate ingredientele trebuie sa fie acoperite de apa cu circa 4 degete peste nivelul legumelor. Eu pentru aceste ingrediente folosesc o oala de 8 l.
Puneti oala pe aragaz la foc mare pana cand incepe sa fiarba.
La primul clocot, micsorati focul la minim si spaumati supa. Spaumare se face ori de cate ori este necesar pana cand nu se mai foemeaza spuma deloc. Lasati supa sa fiarba la foc mic 2 ore.
Cata timp fierbe supa preparam galustele astfel:
Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le cu furculita bine. Adaugati sarea si bicarbonatul de sodiu apoi grisul amestecati bine. Compozitia difera in functie de cat de mari sunt ouale de aceea este pine sa nu puneti tot grisul odata. daca ouale sunt mai mici trebuie mai putin gris, iar daca sunt mari un pic mai mult. Lastai sa stea compozitia acopeita cu folie alimentara in figider pana cand fierbe supa.
Dupa ce a fiert supa, scoateti legumele si carnea intr-un castron cu ajutorul unei palete.
Strecurati supa printr-o strecuratoare fina. Puneti supa inapoi pe foc mic. Potriviti de sare si piper. Scoatei compozitia de galuste din frigider apoi formati galustele cu ajutorul unei linguri de supa. Inainte de a lua din compozitia de galuste inmuiati lingura in supa.
Lasati supa sa fiarba la foc mic 10 minute apoi opriti focul si acoperiti oala cu un capac. Lastai sa stea 20-30 de minute.
Inainte de a servi supa presarati patrunjel verde deasupra.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.