Sandvisurile sunt aperitive reci pe catre toata lumea le indrageste, si cel mai nepriceput bucatar stie sa prepare un sandvis. In urmatoarele randuri va voi prezenta cateva generalitati si idei de sandvisuri. Sandvisurile se prepara din franzela feliata, chifle toast, sau paine preparata cu lapte si cartofi. Oricare ar fi painea intrebuintata ca baza, sandvisurile sunt mai gustoase daca sunt unse in prealabil cu unt, maioneza, pate, pasta de branza sau orice ai la indemana. Produsele care servasc pentru prepararea si decorarea trebuie astfel combinate si asortate, incat sa ne dea un preparat gustos, picant, aspectos si atragator care sa excite sucurile gastrice.
Se atie ca orice preparat culinar mai intai este gustat cu ochii si nasul apoi cu gura. Ca si elemente decorative putem folosi masline, albusul si galbenusul de ou, sunca, ridichile de luna, salta verde, gogosarii si chiar frunzulite de patrunjel.
Atunci cand aveti copii prin preajma ar fi bine sa ii implicati si pe ei in prepararea sandvisurilor cu diferite teme, jocurile de facut sandvisuri sunt multiple puteti incepe cu un concurs de decorare apoi supuneti le vot si vedeti cine castiga premiul poate fii un sandvis facut de tine intr-o anumita forma, barcuta, puiut furios, paun, girafa, purcelus si multe alte forme totul tine de creativitatea ta si a copiilor. Iata cateva idei: