Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Ingrediente:
500 g ciuperci
1 cepe
1 lingurita de unt
2 catei de usturoi
1 lingura cu varf de faina
400 ml lapte
2 linguri de smantana
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Facem mamaliguta mai tare din apa malai si sare, apoi o intindem pe un platou sa se raceasca pana facem ciulamaua(sa fie in strat mai gros ce circa 2 degete).
Spalati cpercile si taiati-le la codite de partea mai inchisa la culoare apoi le taiem felii potrivite sau daca vrem le putem toca mai marunt dupa preferinta, ceapa se curata si se toaca marunt, usturoiul se curata si se taie felii subtiri.
Intr-o tigaie se pune untul la topit, cand acesta s-a topit si este destul de incins punem cepa a calit impreuna cu ciupercile taiate felii si un pic de sare. Lasam sa se caleasca bine, ciupercile vor lasa zeama. Cand ciupercile sunt aproape gata se adauga laptele cu faina amestecate bine. Lasam sa fiarba pana se ingroase si sosul are o consistenta cremoasa apoi adaugam smantana, potrivim de sare si piper apoi mai lasam sa fiarba 5 minute dupa care e gata.
Dupa ce s-a racit mamaliguta o taiem cu ajutorul unui pahar in forma rotunda, punem pe foc o tigaie nonaderenta teflonata o stropim cu un pic de ulei sau o ungem cu un pic de unt si punem mamaliguta la prajit, se poate face si fara ulei dar trebuie avut grija sa nu se lipeasca.
Punem mamaliguta pe farfurie apoi turnam ciulamaua peste si ornam cu patrunjel verde.